Gravenhof Zutphen (NL)
Beoordeling: 4
GELDERLAND

Gravenhof Zutphen (NL)

Historisch hotel gelegen midden in het gezellige en historische centrum van Zutphen, in de provincie Gelderland. Van hieruit kunt u de historische Hanzestad en de Achterhoek te ontdekken. Gevestigd in het 17e eeuwse 'Huize van de Kasteele'. Sinds 2005 is er een zijvleugel van moderne architectuur en kunst aan het huis toegevoegd.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 42,-

Het mooie, stijlvolle Gravenhof Hotel Zutphen is gevestigd in een kenmerkend 17e eeuws pand en heeft een verrassende en unieke combinatie van architectuur en kunst. Dit voormalige patriciershuis ligt in het hart van de Hanzestad Zutphen en biedt een smaakvolle mengeling van oude en nieuwe stijlen. Het authentieke gebouw heeft de naam Huize van Kasteele en wordt mooi aangevuld door moderne vleugels. In het hotel kunt u genieten van de 17e en 18e eeuwse schilderijen en van moderne kunst.

Het grote terras is een geweldige plek om van een drankje te genieten. Dankzij de terrasverwarming en de parasols kunt u er in elke weersomstandigheid dineren. Er is vaak livemuziek om een aangename ambiance te creëren. Als u bij het hotel een fiets huurt, dan kunt u de omgeving gaan ontdekken en de kastelen van de prachtige Achterhoek bezoeken. 

Omgeving
Zutphen is de oudste Hanzestad van het land met een mooi bewaard gebleven historisch centrum. Niet voor niets is Zutphen uitgeroepen tot de 'Beste binnenstad van Nederland 2005'. Op loopafstand van het hotel, gelegen in de kronkelende straten en steegjes, bevinden zich vele unieke en bijzondere winkeltjes, speciaalzaken zoals het Koffie- en Theehuis ‘De Pelikaan', maar ook bezienswaardigheden zoals musea, Walburgiskerk met Librije en natuurlijk de IJssel. Per fiets of auto kunt u makkelijk de omgeving verkennen. Fietsen zijn te huur in het hotel en er zijn diverse fietsroutes verkrijgbaar aan de receptie.  

Zutphen is dé stad voor evenementen: Nationale bokbierdag, de Zomerfeesten en het ’s Gravenhof festival? Maar Zutphen heeft ook culinaire evenementen als SMAAK en het Chocoladefestival.

Algemene informatie
Het hotel is het hele jaar geopend.

Onze tarieven

Eden terras.jpg
ONLINE AANBOD

LandhuisOvernachting

Kom gezellig naar de Hanzestad Zutphen. Een heerlijke plek om van hieruit de stad en de omgeving te verkennen.
42,-
Rubrieken

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?