...

Kasteel Daelenbroeck, romantiek in Midden-Limburg [NL]

Overnachten in Kasteel Daelenbroeck, romantiek in Midden-Limburg [NL]

Op de binnenplaats kunt u, wanneer u uw ogen sluit en een tikkeltje fantasie heeft, het hoefgekletter van ridders uit lang vervlogen tijden horen...een unieke plaats voor een heerlijk verblijf.


Hartje Limburg

Outlet Roermond

Oud landgoed

Kasteel Daelenbroeck ligt in Midden-Limburg en beschikt over luxe hotelkamers en torensuites van een 5-sterren niveau. De kamers bevinden zich in de kasteelhoeve op 50m afstand van het kasteel. De torenkamers bevinden zich uiteraard in de toren en deze zijn zeer geliefd onder onze gasten. Er is een uitstekende keuken. 

De 16 luxe split-level suites bevinden zich zoals gezegd in de kasteelhoeve. De suites zijn alle voorzien van een gezellige living op de begane grond. De slaapkamer en meestal ook de badkamer op de eerste verdieping zijn via een eigen trap te bereiken. Iedere kamer heeft zijn eigen terras met uitkijk op de binnenplaats of de Voorburcht.

Landgoed Kasteel Daelenbroeck ligt in een buitengewone omgeving. Het Roerdal en Nationaal Park De Meinweg zijn unieke natuurgebieden die zich uitstekend lenen voor allerlei activiteiten of ontspanning buiten. Maar op andere fronten is er ook van alles te beleven in de directe omgeving van het landgoed. U kunt hier cultuur snuiven, golfen, winkelen en heerlijk eten en drinken.

Historie
Landgoed Kasteel Daelenbroeck staat op de grondvesten van een 14e-eeuws kasteel. Door zorgvuldige restauratie en herbouw die deze oorsprong eer aan doet, ontstaat een heel eigen sfeer. De huidige locatie bestaat uit drie hoofdonderdelen, elk met een heel eigen uitstraling. In de Voorburcht van het landgoed vindt u het specialiteitenrestaurant.

Landgoed Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch (gemeente Roerdalen), gelegen enkele kilometers ten zuiden van Roermond, dateert uit het begin van de 14e eeuw. De geschiedenis van Daelenbroeck gaat terug tot het jaar 1311.

Godfried van Heinsberg, de Gulikse leenheer van Wassenberg, kocht een aantal gronden van Jan van Asenray in Roermond en besloot in dat jaar in het moerassig gebied ("broeck") van het Roerdal een woon- en jachtslot te bouwen. In de loop van de jaren is dit slot in handen van verschillende edellieden geweest, die er allen op hun eigen manier hun stempel op drukten. Zo werd de Hoofdburcht, nadat deze in verval was geraakt in 1800 tot op de kelders afgebroken, om weer in gemoderniseerde vorm te worden opgetrokken.

Een keerpunt was echter de 80-jarige oorlog. In 1598 werd het kasteel belegerd en dit betekende het begin van de ondergang van de Hoofdburcht.

Na de dood van de toenmalige kasteelheer, Hattardt van Pallandt, ontstond er een strijd tussen zijn schoonzonen om het kasteel. Toen in het jaar 1707 het kasteel uiteindelijk werd toegewezen aan Jan Ernest van Rollingen, was deze door de procesvoering dermate berooid, dat er geen geld was om het kasteel volledig te restaureren. Hij besloot in de Voorburcht te gaan wonen en restaureerde deze, maar sloopte de Hoofdburcht en gebruikte de kelders als voorraadschuur.

Restauratie
Tot enkele jaren geleden was in Herkenbosch daarom alleen de Voorburcht van het Kasteel Daelenbroeck bekend en in gebruik. Door bouwhistorisch onderzoek in de ruïne naast de Voorburcht kwam echter de voormalige Hoofdburcht tevoorschijn. Voor de huidige eigenaar van het landgoed stond al gauw vast dat dit belangrijke onderdeel van het cultureel erfgoed in Midden-Limburg en Nederland bewaard moest blijven, Het besluit om de Hoofdburcht te restaureren in de originele stijl met behoud van de historische bouwelementen was dan ook snel genomen. Er is hard gewerkt met als resultaat de restauratie van de kelders, zijnde de eerste verdieping van het oorspronkelijke kasteel.

Algemene informatie
Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruikmaken van het zwembad en de sauna van Boshotel Vlodrop (op 4 km. afstand)

Gebruik babybedje € 10 per verblijf (kinderen 0 - 2 j)
Kinderen van 3 - 12 jaar: tarief € 25 per nacht o.b.v. overnachting met ontbijt

Honden zijn welkom, echter alleen in de split level suites en tegen een vergoeding van € 12,50 per dag.
Max. 1 hond per kamer. In de torensuites worden honden helaas niet toegelaten. 

In de maanden november, december, januari is het restaurant, met uitzondering van groepsreserveringen, op maandag gesloten.
Het hotel is wel gewoon geopend.

Hotel en restaurant zijn gesloten in de week na nieuwjaar en tijdens carnaval.

 

quote icoon

Al sinds jaar en dag een van mijn favorieten. Heerlijke plek om te verblijven.


Anne

anne
Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Online aanbod
Kasteel

Overnachting in Daelenbroeck

Kom naar Landgoed Kasteel Daelenbroeck. Kies uw eigen kamer of suite uit en ga genieten van deze mooie plek in Midden-Limburg.

Bekijk arrangement
Onze prijs
€72.50

per persoon per nacht (kamer)

2-daags Arrangement Designer Outlet Shopping

Lekker shoppen in het fameuze Roermond Designer Outlet Center en dineren en overnachten in een kamer in de kasteelhoeve.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €149.50

per persoon (arrangement)

Split level suite
Kasteel

2-daags Culinair Gourmet Arrangement

Genieten van een overnachting in een split level suite in de kasteelhoeve en een zalig vijfgangen surprise diner in het kasteel.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €175.00

per persoon (arrangement)

TorenSuite
Kasteel

2-daags Culinair Gourmet Arrangement in TorenSuite

Heerlijk romantisch genieten in Midden-Limburg en dan overnachten in een torensuite!! Met een vijfgangen surprise diner.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €195.00

per persoon (arrangement)

Greenfee
Kasteel

2-daags GolfArrangement

Golfen op de Burggolf in Herkenbosch, op 2 km van het kasteel. 's Avonds genieten van een fantastisch 3-gangen diner in Landgoed Kasteel Daelenbroeck

Bekijk arrangement
Onze prijs
€199.50

per persoon (arrangement)

NIEUW
Kasteel

3-daags KasteelArrangement

Een superfijn arrangement met op beide avonden een diner. Bij aankomst een lekker stukje Limburse vlaai. Ideaal voor een verblijf in combinatie met een bezoek aan het Designer Outlet Center in Roermond.

Bekijk arrangement
Onze prijs
€299.00

per persoon (arrangement)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Contant

Online beschikbaarheid & reserveren met / zonder credit card

Reserveren zonder credit card

Eten & Drinken

Bar

Restaurant

Roomservice

Ontspanning

Wellness / Spa

Suite(s) met sauna

Fietsverhuur

Salon

Voorzieningen

Parking

Wifi

Lift

Terras

Omgeving

Golfbaan

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Wandel- en fietsgebied

Outlet Center

Zwembad of zwemmeer

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Tips & Notities

Met torenkamer(s)

Door reisagent van Anne bezocht

Bijzonderheden

Huisdieren toegestaan

Met suites

Nabij centrum

Babybedje op verzoek

Extra bed bijplaatsen

Met familiekamer(s)

Onderdeel hotelketen

Landkaart

Waar ligt het

Powered by gmapgen fr & Casino utan svensk licens