Chateau bij Bayeux, vlakbij de landingsstranden van 6 juni 1944***NIEUW***
NIEUW
Beoordeling: 5
NORMANDIE / CALVADOS

Chateau bij Bayeux

vlakbij de landingsstranden van 6 juni 1944

Nog nooit was vrijheid zo'n belangrijk thema in ons dagelijkse leven. Hoe we aan 70 jaar vrijheid in Europa komen moet eigenlijk iedereen komen bekijken in Normandie. Dit kasteel biedt deze mogelijkheid. Een schitterende uitvalsbasis temidden van het historische D-Day gebied. Met professionele gids.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 180,-
U kunt deze locatie met uw Château Cadeau reserveren

Een schitterende plek als basis voor uw kennismaking van het D-Day gebied: 6 Juni 1944 is een belangrijke dag in onze geschiedenis.

Dit kasteel ligt op slechts 5 uur rijden van Maastricht en biedt u een verblijf met historie. Niet alleen het 18e eeuwse kasteel biedt een prachtig decor voor uw verblijf.
Het ligt centraal tussen St. Lô (in de oorlog gebombardeerd) en het historische Bayeux (in de oorlog gespaard maar bekend om zijn tapijt uit 1066, slag bij Hastings).
U geniet van schitterende vergezichten en oude bomen op het landgoed. Vlakbij het kasteel liggen schitterende oude bossen. Houdt u van vissen dan bent u hier ook op het  juiste adres. Vlakbij het kasteel bevindt zich een zeer populaire sportvisvijder (o.a. forel).

Eenmaal binnen zult u zich direct thuisvoelen. Het kasteel heeft een 'strakke' maar ook elegante look en is meer dan smaakvol ingericht. Er zijn diverse salons waar u met uw groep gezellig kunt zitten bij een knapperend haardvuur.

Het kasteel heeft op de eerste etage fraai ingerichte gastenkamers met modern sanitair en comfort waar u met maximaal 8 volwassenen kunt verblijven. Elke ochtend zal de gastvrouw u verwennen met  een heerlijk uitgebreid ontbijt..

Op zaterdag laat u zich als groep in een van uw eigen auto's begeleiden door de gastheer, een zeer ervaren Nederlandse gids.. U gaat dan langs alle belangrijke locaties van het D-Daygebied, zoals Omaha Beach. Tijdens de dag gaat u uiteraard met elkaar lunchen.Een absoluut unieke ervaring volgens talloze gasten.

Aan het begin van de avond kunt u met elkaar ergens gaan dineren, bijvoorbeeld in het historisch centrum van Bayeux. De gastvrouw maakt graag een reservering voor u. Het gebied is ideaal voor het eten van heerlijke vis, schaal- en schelpdieren, prachtig rundvlees en uiteraard de beroemde kazen. Een glaasje Calvados aan het einde van de maaltijd mag niet ontbreken. Veel culinaire heerlijkheden die met een c beginnen komen uit Normandie: calvados, cider, camembert en caramel !!!

Op zondag gaat u zelf met elkaar op stap, wie weet wel naar de Mont St. Michel of naar het prachtige Caen. Of u gaat verder het D-Day gebied onderzoeken richting St. Mere Eglise en Utah Beach. Voor de ontspanning gaat u naar Carteret (stranden), Portbail, Barfleur (haven en mosselen) of St. Vaast la Hougue (haven), of naar Cabourg, Deauville en het schilderachtige Honfleur.

U verblijft van vrijdagavond tot en met maandagochtend op het kasteel met minimaal 4 en maximaal 8 volwassenen (v.a. 18 jaar)

Geweldig leuk voor een weekend met vrienden, en uitermate geschikt voor een mannenweekend!

Het kasteel is geopend van mei - september (andere data op aanvraag)

 

 

 

Onze tarieven

D-Day st marie du mont.JPG
NIEUW
minimaal 2 nachten

3-daags Verblijf D-Day in Normandie

Verblijf met minimaal 4 en maximaal 8 personen in een schitterend kasteel nabij Bayeux en alle D-Day locaties. Inclusief privé gids voor de zaterdag tour.
180,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?