Villa Moncoeur (F), Een heerlijk verblijf op loopafstand van het stadje
Beoordeling: 5
VOGEZEN

Villa Moncoeur (F)

Een heerlijk verblijf op loopafstand van het stadje

Een klassieke villa in de Vogezen, gelegen in een eigen parklandschap op de Calvarieberg van Remiremont. Met zwembad, buitensauna en meerdere terrassen. Smaakvol dineren in de grote salon of buiten met gerechten van de streek en Elzasser wijnen. Genieten dus! Sinds de zomer van 2013 gekwalificeerd met 5 sleutels.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 52,50

Villa Moncoeur is een luxe chambres d'hôtes, gelegen in de Hautes Vosges, de groene long van Frankrijk (tussen Nancy en Mulhouse). Een ideaal gebied om te heerlijk te wandelen en/of te fietsen. 's Winters ligt er een dik pak sneeuw en kunt u in La Bresse en Gerardmer skiën. Langlaufen kan natuurlijk ook prima in dit gebied. 

Historie
Villa Moncoeur is gebouwd in 1731, als boerderij voor de adellijke dames van Remiremont. De villa is gelegen op de Calvarieberg van het stadje, op loopafstand van het historische centrum. Het huidig ontwerp stamt uit 1905 en is gebouwd in de Lotharingse fin-de-siecle stijl. De villa is opgebouwd rondom een grote salon 'en vide' met open haard en een monumentale trap. Na de renovatie in 2006 is de villa ingericht als chambres d'hotes en voorzien van alle comfort. Meerdere terrassen, een zwembad en een buiten-sauna zijn om de villa aangelegd. Achter de grote weide voor het terras, begint het eigen parkbos.

De villa
De comfortabele en sfeervol ingerichte gastenkamers hebben een eigen badkamer en zijn uitgerust met electrisch verstelbare bedden (210x90), een zitgedeelte en een eigen badkamer. Alle kamers hebben uitzicht over de tuin en het parkbos.

Mogelijkheid tot het plaatsen van een gratis babybedje op de kamer.

Honden
Honden zijn in principe welkom. Echter maximaal 1 per kamer. Kosten  7,50 per dag.

De table d'hotes  
Een mix tussen streekgerechten en de internationale Franse en Italiaanse keuken. Lokale specialiteiten als de Quiche Lorraine, Choucroute à l'Ancienne en verschillende bereidingen van wild, paddestoelen en verse groenten vormen de basis van de menukaart. Zoveel mogelijk wordt gewerkt met producten van de streek. Op de wijnkaart staan de geurige Elzasser wijnen (Riesling, Gewürtztraminer, Tokay Pinot Gris) en de robuuste bieren uit Lotharingen.

's Avonds wordt in de grote salon of buiten op het terras een viergangendiner geserveerd, ook met een vegetarische variant. 

Omgeving
Voor velen vormen de Elzas en Lotharingen een onlosmakelijke eenheid, hoewel het twee zeer verschillende gebieden zijn, gescheiden door het schitterende massief van de Vogezen. Water is alomtegenwoordig: vrolijk klaterend in rivieren en bronnen, dromend en spiegelend in de meren van Lotharingen en bruisend rond de boomgaarden in de Vogezen. In kuuroorden als Plombieres-les-Bains toont het water zich van zijn heilzame kant. Verderop slingert de wijnroute zich over de hellingen en langs de stadjes van de Elzas. Monumentale steden als Nancy en Colmar hebben geschiedenis geschreven. Het eeuwenoude stadje Remiremont ligt tussen al deze werelden in en vormt de poort naar Lotharingen en de Elzas.

Lieflijke bergen, schone lucht en een blauwe horizon. De zuidelijke Vogezen danken hun roem vooral aan de gevarieerde landschappen: bergweiden, het plateau van de duizend meren (Mille-Etangs), veenmoerassen, keteldalen uit de ijstijd, rivieren, meren en heuvels bedekt met gemengd bos, die samen "de blauwe lijn van de Vogezen" vormen.

Ten westen van Remiremont wordt het landschap meer open. Kersenboomgaarden in glooiend landschap met verstilde dorpjes, riviertjes en de "campagne". En overal in het landschap de Lotharingse kruizen, als stille getuigen van een roemrucht verleden. Niet ver van Remiremont ontspringt de Moezel bij de bron van Bussang. 

De "Ballons des Vosges" vormen de zuidgrens van de Vogezen. Dichte bossen, heerlijk koele dalgronden en hogergelegen weiden bezaait met alpenbloemen. Het uitzicht vanaf de hoogste toppen is adembenemend. Het is het gebied van de gems, het auerhoen en de de forel, van de gele gentiaan en de blauwe bosbes.......

Wandelen
De Club Vosgien heeft achter Villa Moncoeur een zevental gemarkeerde routes uitgezet. Ze vormen een netwerk van paden die elkaar hier-en-daar kruisen en goed combineerbaar zijn tot kortere of langere dagtochten. De wandelingen lopen door het prachtige Bois de Corroy en door de open dalen van de Val d'Ajol. Langs kleine meertjes, watervallen en langs resten van religieuze gebouwen die terug gaan tot de 7e eeuw.

Alle routes zijn goed aangegeven met speciale tekens. Daarnaast is in Villa Moncoeur goed kaartmateriaal voorhanden. Ook van andere routes in de buurt zijn kaarten en beschrijvingen aanwezig!

Geopend van april t/m oktober alsmede de kerst- en oud&nieuw periode

Onze tarieven

Moncoeur mist.jpg
1 nacht of meer

LandhuisOvernachting Villa Moncoeur

Overdag wandelen in schitterende gebieden en iedere avond genieten op deze leuke plek bij Remiremont.
52,50

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?