...

Kasteel Engelenburg, Brummen [NL]

Overnachten in Kasteel Engelenburg, Brummen [NL]

Kasteelhotel in Gelderland. Verscholen in het groen, op de grens van de Veluwe en de IJsselvallei. Met een landgoed van ca. 230 ha bos, prachtige kamers, cheese & wine tastings en een eigen golfbaan, is dit een ideale plek om er eens lekker tussenuit te zijn. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen.


Fraaie omgeving

Sublieme keuken

Geroemde locatie

Ligging & locatie
Landgoed Engelenburg ligt op de rand van de Veluwezoom en IJsselvallei en hier treft u in de nabijheid van het mooie dorp Brummen een enorme verscheidenheid aan natuurschoon aan. Mooie bossen wisselen weidse landschappen af. Heerlijk wandelen of eindeloos fietsen, genieten van de natuur en ontspannen tijdens het golfen kan hier allemaal. Vanuit Brummen steekt u met de veerpont de IJssel over en staat u in het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. U kent het misschien wel van het boek Ventoux van Bert Wagendorp.

Kamers
Alle kamers van Engelenburg zijn voorzien van douche, toilet, kleurentelevisie, telefonische weksysteem, telefoon en minibar.

Restaurant
In het restaurant kunt u genieten van een uniek uitzicht over de slotgracht, het bos en de golfbaan en heerlijke gerechten. In het restaurant treft u een koloniale, tropische sfeer aan.

Geschiedenis
Zoals bij vele Gelderse kastelen is ook bij Engelenburg de vroegste geschiedenis onbekend. Het register op de leenaktenboeken vangt pas op 23 december 1641 aan. Muurresten tonen echter aan dat de oorsprong van Engelenburg enige eeuwen geleden te zoeken moet zijn. Wie de bewoners voor 1570 waren is onbekend, maar in de 16e eeuw werd het kasteel eigendom van het geslacht schimmelpenninck van der Oye. Engelenburg heeft als voorbeeld gediend voor de bouw van Paleis 't Loo. Rond 1780 diende het als hoofdkwartier van de patriotten van Gelderland en bewoonde hun leider, Robbert Jasper van der Capellen het kasteel. De kanonnen op het bordes herinneren nog aan die tijd.Aan het begin van de vorige eeuw behoorde Engelenburg toe aan de toenmalige Commisssaris van de Koningin in Gelderland, Jonkheer Schelto van Citters. In 1988 werd Kasteel Landgoed Engelenburg verbouwd tot een exclusief hotelrestaurant. Het Kaapse Huisje met 8 Luxe kamers werd in 1998 gerealiseerd. In 2003 werd op het landgoed een volwaardige 9 holes golfbaan met putting green en driving range geopend. Johan en Carin Agricola hebben in 2005 Kasteel Landgoed Engelenburg overgenomen van Anton de Lange. De Agricola's hebben o.a. vele jaren de directie gevoerd van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag en Hotel de Wiemsel in Ootmarsum. De laatste zes jaar waren zij werkzaam in het 5-sterren hotel The Lord Charles in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Genieten
Kasteel

KasteelOvernachting in Engelenburg

Geweldige plek in Brummen. Wilt u uitsluitend een overnachting boeken in de buurt van dit kasteel en zelf uw verblijf verder invullen dan is dit de beste keuze.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €75.00

per persoon per nacht (kamer)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Online beschikbaarheid & reserveren met / zonder credit card

Credit card of pinpas

Omgeving

Golfbaan

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Wandel- en fietsgebied

Dierentuin

Attractie(park)

Kano / kayak

Paardrijden

Eten & Drinken

Bar

Roomservice

Restaurant

Voorzieningen

Lift

Parking

Terras

Wifi

Picknickplaats

Ontspanning

Bijzonder(e) tuin of park

Fietsverhuur

Salon

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Bijzonderheden

Geen zwembad

Babybedje op verzoek

Culinair hoogstaand

Extra bed bijplaatsen

Huisdieren niet toegestaan

Met suites

Tips & Notities

Door reisagent van Anne bezocht

Landkaart

Waar ligt het

Powered by Googlemapsgenerator.com/zh/ & free bonus