...

Kasteel Bloemendal, in Vaals [NL]

Overnachten in Kasteel Bloemendal, in Vaals [NL]

U beleeft 200 jaar historie binnen de kasteelmuren met het comfort en de service van deze tijd. Dichtbij de karakteristieke steden Aken, Maastricht en Luik. Ook leuk voor wandelaars, golfers, fietsers en liefhebbers van health & beauty is het een prima uitvalbasis. Er zijn diverse themasuites.


Fraaie omgeving

Kasteelkader

Ruime kaders

Geniet van een (culinair) verblijf in dit historische, geheel gerenoveerde kasteel. De steden Aken, Düsseldorf, Luik, Maastricht en Heerlen liggen in de directe omgeving. Bloemendal beschikt over een moderne terras, de historische kasteeltuinen, een luxe hotelbar en een exclusief à la carte restaurant. Er zijn luxe kamers, met meubels in de kasteelstijl en toegang tot uw eigen wellness suite met een bubbelbad, stoomcabine en/of sauna. 

Een aangename plek voor een kort of langer verblijf. Hier houdt men van stijl en traditionele waarden. Met ingetogen stilte, ongerepte natuur en de bekroonde gastronomie, samen met een aangename en familiaire sfeer. Ideaal voor een prettig verblijf.

Kasteel Bloemendal heeft kamers en themasuites, ook in de torens.

Geschiedenis
De geschiedenis van Bloemendal begint bij de Akense Lakenfabrikant Arnold von Clermont. Als hofleverancier van de Russische Tsaar heeft Von Clermont het zeer ver gebracht in zijn metier en besluit hij op 63-jarige leeftijd zijn levensdroom te verwezenlijken. Tegenover zijn nieuwe weverij wordt in 1791 de eerste steen gelegd van een vorstelijk buitenverblijf, dat de naam zal dragen 'Schloss Blumenthal' en naar zijn eigen beschrijving is gelegen 'Im Lugenthal'.

Maar na slechts enkele maanden van welverdiende rust in het nog niet geheel voltooide gebouw overlijdt hij op 5 december 1795. Na de dood van zijn vader laat zoon Adam het nog niet voltooide gebouw Blumenthal afbouwen. Onder anderen door de zwakke economie ten tijde van de franse revolutie komt het 'huis' verschillende handen en wordt het in 1846 verkocht aan de Akense Stadtrat Joh. Wilh. van Lommessen. Deze schenkt het gebouw aan de religieuze orde Dames du Sacre Coeur, waar inmiddels zijn beide dochters Anna en Caroline zijn ingetreden.

Bloemendal bouwde grote faam op binnen de katholieke kostscholen in Europa en zelfs daarbuiten. Rose Kennedy heeft hier zelfs op kostschool gezeten.

Tijdens de bezetting 1940-1944 wordt het gebouw door de bezetter opgeëist en veranderd in een lazaret met een capaciteit van 350 bedden. Vanaf 1947 draait het internaat, nu onder de Nederlandse naam Klooster Bloemendal, weer op volle toeren tot begin 1970; dan beginnen zowel het aantal leerlingen alsook de kloosterroepingen terug te lopen. In 1976 komt een einde aan bijna 130 jaar kloosterleven; de zusters verlaten het klooster en in 1978 wordt de gemeente Vaals eigenaar. In november 1990 komen de gemeente Vaals en van der Valk, in samenwerking met de provincie Limburg en de Rijksdienst voor Monumentenzorg, met elkaar overeen om het reeds geruime tijd leegstaande en in ernstig verval geraakte complex te restaureren en uit te breiden tot luxe hotel. Door deze zeer geslaagde samenwerking is het oude Schloss Blumenthal in ere hersteld en is een cultureel en historisch zeer waardevol bouwwerk op passende wijzebewaard gebleven.En omdat ook een kasteel niet ontkomt aan de invloeden van de 21e eeuw werd tijdens de renovaties in 2003 en 2004 de bestaande vorstelijke ambiance voorzien van hedendaags comfort en een natuurlijke, elegante signatuur.

Het hele jaar geopend.

Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Themasuites
Kasteel

KasteelOvernachting in Bloemendal

Genieten in Zuid-Limburg. Geniet in dit kasteel. Ideaal als uitvalsbasis voor uw uitstapjes in de regio. Kijk online naar de mogelijkheden voor de diverse kamers en themasuites.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €50.00

per persoon per nacht (kamer)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Online beschikbaarheid & reserveren met / zonder credit card

Omgeving

Dierentuin

Golfbaan

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Skipiste (wel/niet overdekt)

Wandel- en fietsgebied

Eten & Drinken

Restaurant

Bar

Roomservice

Voorzieningen

Lift

Parking

Wifi

Terras

Ontspanning

Salon

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Bijzonderheden

Onderdeel hotelketen

Geen zwembad

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Tips & Notities

Persoonlijk door Anne bezocht

Met torenkamer(s)

Landkaart

Waar ligt het

Powered by gmapgen es & free bonus