...

Kasteel Schaloen, in Zuid-Limburg [NL]

Overnachten in Kasteel Schaloen, in Zuid-Limburg [NL]

In Oud-Valkenburg temidden van een schitterend uitgestrekt natuurgebied bevindt zich het appartementen- en hotel kasteel Schaloen. U treft hier een gezellige sfeer en het gevoel dat u thuis komt. U kunt volop genieten van al het moois dat Zuid- Limburg te bieden heeft.


Nabij Valkenburg

Appart. & kamers

Fraaie omgeving

Kasteel Schaloen is een schitterend pand, gelegen net buiten Valkenburg. De gastenverblijven zijn relatief eenvoudig ingericht.

De oorspronkelijke burcht Schaloen was niet het sprookjeskasteel dat we nu kunnen zien staan. Omstreeks het jaar 1200 is Schaloen gebouwd als verdedigingsburcht in opdracht van de familie Van Hulsberg. Van het burchtverleden van Schaloen is helaas weinig bekend. Wel zijn de overblijfselen ervan nog steeds te zien in de gewelven van het huidige kasteel.

Schaloen was een bijna vierkant gebouw met op elke hoek twee massieve steunberen en een arkeltoren in de kap. Rondom het dak, dat in een tentvorm binnen de muren stond, was een weergang, waar de soldaten waakten over de veiligheid van de kasteelbewoners en hun gasten. Om de soldaten te beschermen tegen beschietingen van buitenaf was een weergangmuur opgetrokken. Schietgaten in deze muur zorgden er voor dat de soldaten zich van binnenuit konden verweren.

De bijgebouwen stonden bij het oorspronkelijke kasteel aan de rechterzijde van het hoofdgebouw. Van daaruit gaf een brug over de moerassige slotgracht toegang tot het ‘eiland’ Schaloen. Als de brug was opgehaald vormde het moeras een uitstekende verdedigingslinie.

De muren van het kasteel in zijn eerste vorm zijn ruim twee meter dik en gebouwd van basaltkeien. De deuren waren van 10 centimeter dik massief eikenhout. Hierdoor werd de burcht een bijna onneembare vesting. 

Inmiddels is het kasteel aangepast naar de normen van vandaag en kunnen er gasten worden ontvangen in de bijgebouwen.

Kamers
De hotelkamers bevinden zich in het zgn. Tiendegebouw. Hier moest vroeger een tiende van de opbrengst (pacht) betaald worden aan de kasteelheer. De kamers zijn geschikt voor 2 personen en hebben comfortabele bedden en een gezellige zithoek. Om het voor u nog aantrekkelijker te maken bieden alle kamers de mogelijkheid om uw eigen kopje koffie of thee te maken. Natuurlijk vindt u in alle kamers ook een mooie badkamer met ligbad en douche en is er radio en tv. Het bij uw kamer behorende toilet bevindt zich in uw eigen entree.

Een gedeelte van de kamers heeft uitzicht op de prachtige binnenplaats, terwijl de andere kamers uitzicht bieden op de kasteelgracht met achterliggende weiden, bos en heuvels. Er is een terrasje bij uw kamer met tuinmeubilair.

Appartementen
Er zijn eenvoudige appartementen in de bijgebouwen van het kasteel. Op de benedenverdieping bevindt zich de woonkamer met tv, de open keuken met alle benodigdheden en het toilet. Op de bovenverdieping zijn 2 of 3 slaapkamers en de badkamer met ligbad en douche. 

Er zijn tevens gedeeltelijk gerenoveerde appartementen met een kitchenette of een keuken. Deze royale appartementen zijn o.a. voorzien van een vaatwasser, magnetron en tv met dvd speler.

De voorkant van uw appartement grenst aan de binnenplaats vanwaar u zicht heeft op het kasteel. Aan de achterkant is uw eigen tuin met een afscheidende groene heg. De tuintjes, die beschikken over een tuinset, kijken uit via de brede kasteelgracht over het uitgestrekte heuvellandschap en de hoog boven Valkenburg gelegen kasteelruïne. De vele karpers en andere vissoorten in de kasteelgracht vormen een schitterend schouwspel bij het voeren met brood. Er mag echter niet gevist worden in de gracht.

Dineren
U kunt uw maaltijden gebruiken in de brasserie die is gevestigd in het voormalige poortgebouw. Er zijn diverse andere restaurants op minder dan 5 minuten rijden van de accommodatie te vinden.

Honden
Uw hond is welkom in overleg en tegen bijbetaling.

Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Authentiek
Kasteel

Overnachten in Kasteel Schaloen

Een fraaie plek in het zuiden van Nederland....een verblijf in Valkenburg en omstreken is altijd een succes. Er valt zoveel te beleven.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €37.50

per persoon per nacht (kamer)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Online beschikbaarheid & reserveren met / zonder credit card

Omgeving

Dierentuin

Golfbaan

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Rivier / Meer

Skipiste

Wandel- en fietsgebied

Wijngaarden

Eten & Drinken

Barbecue

Roomservice

Restaurant

Voorzieningen

Parking

Terras

Wifi

Ontspanning

Fietsverhuur

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Bijzonderheden

Geen zwembad

Niet geschikt voor minder validen

Kamers naast accommodatie

Met familiekamer(s)

Huisdieren toegestaan

Extra bed bijplaatsen

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Tips & Notities

Persoonlijk door Anne bezocht

Landkaart

Waar ligt het

Powered by Googlemapsgenerator.com/zh/ & slots online