...

Chateau bij Roanne, slapen in een kasteel in de Beaujolais [F]

Overnachten in Chateau bij Roanne, slapen in een kasteel in de Beaujolais [F]

Een bijzonder kasteel hotel niet ver van Roanne. Prachtige grote en gestylde kamers en een restaurant met een Michelinster. Ideaal als adres wanneer u door het midden van Frankrijk rijdt via Clermont Ferrand of Nevers-Moulins richting het zuiden via de N7. Een schitterende route.


Fraai interieur

Ruime kamers

Heerlijk diner

Volgens de geschiedenis zou het kasteel gebouwd zijn op het einde van de XVI eeuw,door een zekere Jean Dongui,die zonder twijfel in die tijd de meest gefortuneerde edelman van de streek was.

Weinig later werd dit kasteel door een huwelijk eigendom van de familie de Luzy-Couzan, waarvan het wapenschild nog steeds op de gevel prijkt.Het kasteel bleef toen in dezelfde familie tot aan de franse revolutie en is toen verkocht aan de familie de Foudras. Het is Théodore Louis-Auguste de Foudras die de bronnen van d’Origny liet ontleden en er een kuuroord oprichte waarvan het water ook gebotteld werd en verkocht in de streek.

Deze familie behield het eigendom tot 1909 waarna het werd verkocht aan de Comtesse de Grassin en haar dochter, die werd vermoord in het kasteel op 7 augustus 1935, een tot op heden onopgeloste zaak. 

De Comtesse verkocht in 1938 het kasteel aan een bisschop die er een poolse kloosterorde vestigde die bleven tot 1959. In 1961 werd het eigendom van de familie Matt die het kasteel liet verkommeren en liet leegstaan tot in 2007 een nieuwe Belgische familie het kocht en het verbouwde tot de huidige Chambre d’hotes.

Er zijn 5 fantastische en grote gastenkamers met luxe badkamers. 

Dineren au chateau kan op niveau. Er is een restaurant met maar liefst een Michelinster! Chef Julien Laval biedt een uiterst verfijnde keuken en u kunt van zijn culinaire seizoensproducten en hoogtepunten genieten van woensdagmiddag tot en met zondagavond. Menu vanaf € 59 pp

De omgeving leent zich zeer goed voor dagtochten in de directe omgeving, een trip naar Roanne en Moulins en wijnboerderijen.

Het hele seizoen geopend.

quote icoon

Vol bewondering was ik toen ik een bezoek bracht aan dit kasteel. De route ernaartoe was al prachtig, de plek heel bijzonder. De kamers zijn waanzinnig, de keuken is geweldig!


Anne

anne
Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Romantisch
Kasteel

KasteelOvernachting

Een geweldige plek om op doorreis te verblijven of om wat langer deze bijzondere omgeving te leren kennen. U verblijft in een van de gastenkamers naar keuze. Dineren au chateau kan op niveau. Er is een restaurant met een Michelinster.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €100.00

per persoon (arrangement)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Credit card of pinpas

Omgeving

Golfbaan

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Wandel- en fietsgebied

Wijngaarden

Attractie(park)

Bergen

Ontspanning

Beautysalon

Bibliotheek

Jacuzzi / hottub

Salon

Sauna('s)

Spellen(kamer)

Voorzieningen

Parking

Terras

Wifi

Eten & Drinken

Barbecue

Roomservice

Bar

Lunchpakket te bestellen

Restaurant

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Bijzonderheden

Babybedje op verzoek

Niet geschikt voor minder validen

Extra lange bedden > 2m

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Tips & Notities

Persoonlijk door Anne bezocht

Landkaart

Waar ligt het

Powered by gmapgen fr & casino emoticons