Kasteel Geulzicht (NL), Genieten in het Geuldal ***BIJZONDER***
BIJZONDER
Beoordeling: 4
Zuid-Limburg

Kasteel Geulzicht (NL)

Genieten in het Geuldal

Kasteel hotel Geulzicht is een van de fraaiste kastelen in Zuid-Limburg. Gelegen in het prachtige Geuldal, te midden van de bossen, op toch slechts enkele minuten van Maastricht, Valkenburg en Thermae 2000. Een kasteelhotel met een zeer rustiek karakter. De kamers hebben schitterend uitzicht.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 44,50

Als gast van kasteel Geulzicht kunt u heerlijk vertoeven in de ruime zithoeken in de salon of in de conversatieruimte met mooi beschilderd plafond. Het kasteel hotel beschikt over een lift en prachtige gastenkamers (28-51m2). Ze beschikken over een moderne badkamer met bad of Romeins bad, soms een privé-whirlpool/hydrosauna. Bij uw reservering kunt u uw kamertype bekend maken bij Speciale wensen op het reserveringsformulier. U kunt op het kasteel niet dineren.

INDELING IN 7 KAMERTYPES, deze maakt u bekent bij Speciale wensen op het reserveringsformulier

  • Type A met ligbad en toilet
  • Type B met romeins bad en toilet
  • Type C1 met ligbad, toilet en terras
  • Type C2 met ligbad, toilet, sauna en terras
  • Type D met romeins bad, toilet en uitzicht op het Geuldal
  • Type E met whirlpool/hydrosauna en toilet
  • Torenkamer*, verdeeld over 3 etages met trappen, ligbad en toilet, uitzicht rondom

* de torenkamer is helaas niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn 

Honden
Honden zijn welkom (max. 1 per kamer) tegen € 12,50 per dag

OMGEVING
Zuid Limburg is bekend als middelpunt van de Euregio. Berg en Terblijt ligt centraal in dit gebied. De Ardennen, de Eifel, Aken en Luik liggen dus aan uw voeten. Maar vooral ten opzichte van Valkenburg (3 km) en Maastricht (6 km) ligt Kasteel Geulzicht ideaal.

Via een schitterende wandelweg langs het riviertje de Geul en het natuurgebied Ingendael loopt u zo naar het mergelstadje Valkenburg. Hier kunt u uitgebreid genieten op een gezellig terrasje, u ontspannen en lekker laten verwennen in Thermae 2000, of een gokje wagen in het gloednieuwe Holland Casino op de kop van de bekende Cauberg.

Maastricht is voor velen bekend door het beroemde verdrag van Maastricht, waar de eenwording van ons huidige Europa onomkeerbaar is gemaakt.

Voor nog veel meer mensen echter klinkt Maastricht ook anders: het Vrijthof, de St. Servaaskerk, het Bonnefantenmuseum, de Sint Pietersberg, het Dinghuis, de Oude Maasbrug, maar ook culinair genieten in de vele uitmuntende Bourgondische restaurantjes of speciale evenementen zoals het Carnaval of het Preuvenemint.

Voor winkelen in Maastricht, oudste en mooiste stad van Nederland kunt u zeker een dag uittrekken. Ook het stadsdeel Wijck mag hier niet overgeslagen worden.

Het MECC is een evenementen en congrescentrum aan de stadsrand, met internationale beurzen, zoals de vermaarde TEFAF antiekbeurs, tentoonstellingen, concerten en congressen. Een autorit van/naar Kasteel Geulzicht duurt korter dan naar menig Maastrichts hotel.

Alle toeristische attracties in Zuid Limburg zijn binnen 20 minuten bereikbaar, maar wijkt men af van de doorgaande routes en rijdt men op een van de vele landweggetjes langs schilderachtige dalen, vakwerkhuisjes, veldkruisen en hoogstamboomgaarden dan ervaart menigeen juist dit uitstapje als het hoogtepunt van deze dag.

Hotel Kasteel Geulzicht ligt hoog op een rots, pal aan het Geuldal. Het riviertje de Geul stroomt er, met een waterval, op 100 meter vandaan. Het Geuldal wordt niet voor niets geroemd als een van de mooiste stukjes Nederland. 's Zomers diepgroen en goudgeel, in de herfst ontloken in duizend kleuren en 's winters als de sneeuw gevallen is een stukje Zwitserland.

De lucht is er zuiver en de wandelaar kan uren dolen door de natuur, waarin hij zich dikwijls in het buitenland waant, ware het niet dat de vele kruisen en kapelletjes eraan herinneren dat dit echt Zuid Limburg is.

GESCHIEDENIS

Kasteel Geulzicht behoort tot de laatste generatie kasteeltjes. Eind negentiende eeuw werd het ontworpen door de architect Henri Reek te Maastricht, in opdracht van de industrieel Pieter Carel Zuyderhoudt en zijn vrouw Fannij van Enthoven, tevens eigenares van o.a. het kasteeltje Hofwijck te Voorburg. De heer Zuyderhoudt, geboren in Batavia in het voormalige Nederlands Oost-Indië, was ingenieur. In gegoede kringen gebeurde het rond die tijd wel vaker dat de "nouveau riche" een immens buiten liet bouwen in een historische stijl naar smaak.

Het kasteel, geheel in mergel opgetrokken in de stijl van de Engelse neogotiek, kreeg een romantische uitstraling. Het is opvallend gelegen tegen de helling van de Geulhemerberg, met toegangspoort en oprijlaan. In de onmiddellijke nabijheid bevinden zich de voormalige dienstwoning en garage. De benodigde mergelblokken zijn afkomstig uit de Brakkeberg, en werden over een smalspoor naar de bouwplaats vervoerd. Begin vorige eeuw werd de bouw voltooid.

Wat het interieur betreft is ondermeer de grote onvangsthal van groot belang, vloer in wit marmer en zwarte Naamse steen. De monumentale haardpartij is deels bekleed met geglazuurde tegeltjes, schouw bekleed met hout en hierover een gobelin. De wanden hebben een houten lambrisering.

De plafondschilderingen zijn van Adrianus Hartigh, die in die tijd ook verschillende grotschilderingen heeft aangebracht. Op het plafond zijn Bijbelse taferelen geschilderd, en op de bruine rand staan figuren uit de Griekse en Romeinse mythologie.

In de voormalige bibliotheek bevinden zich houten boekenkasten met rijk houtsnijwerk. De haardpartij wederom bekleed met geglazuurde tegeltjes en met een houten omlijsting. Ook hier houten lambrisering.

De eetzaal heeft een plafond met decoratief stucwerk. De haardomlijsting is uitgevoerd in wit marmer en rust op vier marmeren zuiltjes.

Vier kamers beschikken over een in de grond verzonken Romeins bad met een inhoud van 600 liter. Het Romeinse bad is maar liefst 2 meter lang!

Voor kinderen tot 2 jaar geldt een toeslag van € 14 per dag voor een ontbijtje en een babybedje/bijzettafel.

Kasteel Geulzicht is het hele jaar geopend.
 

Onze tarieven

Geulzicht aanzicht onderaan heuvel.jpg
ONLINE AANBOD

Overnachting in kasteel Geulzicht (alle kamertypes)

Beleef een paar heerlijke dagen in Zuid-Limburg. Nu op haar mooist. Geulzicht. Kijk hier voor het online aanbod.
44,50

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?