Chateau de la Buronniere, Een chateau èn een omgeving vol geschiedenis (F)***TOP***
TOP
Beoordeling: 6
MAINE ET LOIRE / ANJOU

Chateau de la Buronniere

Een chateau èn een omgeving vol geschiedenis (F)

Familie-kasteel uit 1684, gelegen dichtbij Angers in het historische Anjou-Loire gebied. Landgoed van 16 hectare met verschillende tuinen, eeuwenoude bomen en een eigen meer. De kasteelgasten hebben ook de beschikking over de algemene familie-kamers. In de omgeving wereldberoemde kastelen en tuinen. 

Arrangementen

2 arrangementen
vanaf 90,-

In het kort:

  • Een schitterend 17e eeuws familie-kasteel in de omgeving van Angers in het historische Anjou-Loire gebied.
  • Landgoed van 16 hectare met verschillende prachtige tuinen, eeuwenoude bomen en een eigen meer.
  • De kasteelgasten hebben naast de royale eigen gastenkamer ook de beschikking over de algemene familie-vertrekken.
  • In de omgeving is een grote rijkdom aan interessante bezienswaardigheden: prachtige steden en dorpen, wereldberoemde kastelen en tuinen. Ook voor kinderen valt er veel te genieten.
  • Inclusief ontbijt – Diner is mogelijk au château – Drankjes zijn steeds beschikbaar.
  • Een afzonderlijk manoir (3 slaapkamers/2 badkamers), gelegen op het kasteeldomein, is ook te huur.

Chateau de la Buronnière: een familie-verhaal

Chateau de la Buronnière heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1410. Het château is al 600 jaar het décor van familieleven. Het is door de eeuwen heen ook steeds gekoesterd door de families die er woonden.

De huidige familie is blij om u als gast in dit prachtige kasteel te mogen verwelkomen en het met u te delen. Zij hopen dat u er zich niet alleen gewaardeerd voelt, maar ook helemaal thuis.

Naast uw persoonlijke gastenkamer, heeft u ook het gebruik van de algemene familiekamers beneden: de grote galerij, de salon, de bibliotheek en de kleine salon.

Eten en drinken

Er is natuurlijk het dagelijkse ontbijt maar u kunt ook kiezen voor een diner au château, na reservering vooraf. Alle gerechten worden met zorg in de kasteelkeuken bereid, met kwaliteitsprodukten die vooral afkomstig zijn uit de regio of van het eigen kasteeldomein. Uiteraard kan ook een tafel elders voor u worden gereserveerd in een van de uitstekende restaurants in de regio.

De hele dag door is er de mogelijkheid om van een drankje of een kleine snack te genieten, binnen of buiten in de tuin.

De gastenkamers

Chateau de la Buronnière heeft: 2 Tweepersoonskamers + 2 Familie Suites, elk met twee slaapkamers en een badkamer + 1 Dubbele Suite, met twee slaapkamers en twee badkamers.

De kamers zijn groot, bieden een mooi uitzicht op de tuinen, zijn ingericht met comfortabel antiek en u slaapt in stijl in een prachtig handgemaakt (kingsize) mahoniehouten hemelbed.

Het château is op de begane grond - inclusief een van de slaapkamers – rolstoeltoegankelijk.

Het Manoir

Naast de kamers in het château is er een zelfstandig huis, gelegen op het landgoed. Dit stijlvol ingerichte manoir heeft op de begane grond een grote zitkamer, een eetkamer en een moderne keuken.

Op de etage liggen 3 grote slaapkamers: 2 ouderslaapkamers (elk met een mahoniehouten hemelbed), 1 kamer met twee eenpersoonsbedden en 2 grote badkamers. Er is voldoende privacy: 1 master bedroom + de slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden + 1 badkamer liggen gezamenlijk aan een aparte afsluitbare gang. De tweede master bedroom ligt met 1 badkamer aan een andere gang.

Het manoir heeft een eigen tuin, van waaruit de kasteeltuinen toegankelijk zijn.

Het is per week (in het hoogseizoen) of voor enkele dagen te huren.

De bewoners van het manoir kunnen (na reservering vooraf) ook dineren au château. Op afspraak kan ook dagelijks vers brood/ontbijt worden geleverd.

Wat is er te doen

De tuinen van het château zelf bieden volop gelegenheid om te wandelen of lekker te luieren: aan de oever van het meer onder de bomen als parasol  of op het meer in het bootje. Een wandeling onder de linden naar de romantische wilde bloementuin, geheel ommuurd en met antieke gietijzeren toegangshekken, vol met bloemen, met wandelpaden en oude granieten waterbekkens. Een kleine deur in het midden van de lange muur voert naar de kleine moestuin. 

Ook is er een fruitboomgaard, met appels, peren en kersen en een rij traditioneel laag gesnoeide fruitbomen.

Het château is gelegen in een traditioneel Parc du Château met een verzameling klassieke bomen en veel wandelpaden. Sommige van de historische bomen zijn eeuwenoud, zoals de Libanon Ceders aan de achterkant, de Platanen bij het meer en de grote Séquoias. Geniet van de rust, van de koelte op een warme dag, van het geluid van vogels, misschien van het zien van reeën of ander wild.

Er zijn verder boeken om te lezen en er zijn spelletjes; in een oud stenen paviljoen liggen teken- en schildersmateriaal klaar en aan de rand van het bos met een groot gras/speelterrein erbij is een houten cabane met allerlei buitenspellen. 

De historische regio Anjou biedt een schat aan mogelijkheden voor interessante bezoeken: Schitterende Loire kastelen - Monumenten - Musea en tentoonstellingen - Markten en rommelmarkten, Tuinen en Wijngaarden - Paarden (paardenrennen en het wereldberoemde Cadre Noir) - Historische steden, Golfbanen, Zomerfestivals, Openluchtconcerten, etc....

Op het château liggen voorstellen voor interessante dagtochten en uitstapjes voor u klaar, zodat u kunt kiezen. Voor iedereen, ook voor kinderen van alle leeftijden, is er veel onvergetelijks te beleven.

 

Onze tarieven

Buron chateau LR.jpg

Kasteelovernachting Anjou

Een heerlijk verblijf op een 17e eeuws familiekasteel in het Anjou Loire-gebied.
90,-
Buron meer LR.jpg
NIEUW

Gezinsverblijf in een kasteel in de Anjou

Als gezin tijdelijk wonen op een groots 17e-eeuws kasteel in de Anjou Loirestreek.Genieten van het kasteel zelf, van de tuinen en van het meer (er is ook een kleine roeiboot). Veel interessante attracties in de omgeving: kastelen, tuinen, dierentuinen, thema-park Terra Botanica.
235,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?