B & B Chatelaine, Genieten nabij Langres ***romantisch***
ROMANTISCH
Beoordeling: 5
Haute Marne

B & B Chatelaine

Genieten nabij Langres

Een heerlijke plek met uitzicht op weilanden met Friese paarden. Hoe geweldig is dat. Van hieruit kunt u de geweldig leuke omgeving ontdekken van de Haute Marne. Dichtbij het schitterende Langres.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 45,-

Zeer landelijk (en dus rustig) en fraai gelegen B & B nabij Langres. Voor de liefhebbers van rust een waar genot! Er is een prachtige gastenkamer met hemelbed  in het oudste gedeelte van het gebouw met een marmeren badkamer met bubbelbad, wastafel en toilet (tegenover de kamer gelegen).

Table d'hôte
Tijdens uw verblijf kunt u gebruikmaken van de table d'hôte (v.a. € 29,50 p.p. excl. dranken) bij de gastheer en -vrouw (menu du jour met streekproducten). U kunt dit bij aankomst desgewenst in overleg reserveren.

Omgeving
Op ongeveer 6,5 uur rijden van de Randstad ligt de Haute-Marne in het zuiden van de regio Champagne-Ardennen; een prachtig en ongerept gebied gelegen tussen Bourgondië en de Vogezen. Zeer bekend echter is Langres, een oude vestigstad met vele bezienswaardigheden en evenementen die in de zomer worden georganiseerd.
Het plateau van Langres eindigt vrij abrupt en ineens verschijnen er plooien in het landschap en duikt u langs beboste weggetjes in prachtige valleien waarin dorpjes verscholen liggen. En hoewel de tijd er niet volledig heeft stilgestaan, is hier de rust van het Franse plattelandsleven voelbaar. Het gebied heeft de afgelopen vijftig jaar weinig economische ontwikkeling doorgemaakt en heeft daardoor zijn authenticiteit niet hoeven prijs te geven. Ook de bewoners zijn daar inmiddels van doordrongen zodat er plannen zijn dit gebied tot nationaal park uit te roepen. De Haute Marne is dunbevolkt, nog geen 30 inwoners per vierkante kilometer. Het heeft een rijke geschiedenis, van de Romeinse tijd tot de recente geschiedenis. Uit de Romeinse tijd stamt o.a. het kuuroord in Bourbonne-les-Bains (op slechts 6 km afstand). Maar er zijn ook vele opgravingen van o.a. een abdij, een Romeinse villa, een Romeins theater, etc.
Ook zijn er vele dorpjes, stadjes en kastelen die een bezoek meer dan waard zijn. In deze omgeving ligt het vakantiehuis, aan de uiterste rand van het gehucht en direct achter het huis liggen de weilanden, beekjes en bossen waar u uren kunt wandelen zonder een mens tegen te komen. Wat u wel tegen kunt komen zijn de vele dieren die hier leven zoals herten, vossen, zwijnen, fazanten, patrijzen, marters, dassen, hermelijnen, enz. Een goede 1:25.000 (wandel)kaart is beschikbaar. En als u van vogels kijken houdt, kunt u uw hart hier ophalen.

Activiteiten
In de directe omgeving (minder dan 10 km) kunt u genieten van vele activiteiten zoals: wandelen, minigolf, tennis, zwembad, meertje (waar u kunt zwemmen, eten en roeien), tennisbaan, thermale baden, casino, paardrijden, restaurants, wijnproeverij, glasblazerij.
Met ongeveer een half uurtje bent u o.a. in Langres, een prachtige, historische vestingstad waar de hallebardiers ‘s zomers in middeleeuwse kleding straattoneel opvoeren en waar u vanaf de vestingmuren die de stad omringen en die te voet toegankelijk zijn, een panoramisch uitzicht heeft over de omgeving met zijn vier grote meren.
Ook golfliefhebbers en liefhebbers van kunst en cultuur komen ruimschoots aan hun trekken. Bovendien organiseren veel dorpen een jaarlijks dorpsfeest en/of brocante en heus, tussen de rommel zijn er nog steeds leuke dingen te vinden.
Op ruim een uur rijden zijn zowel Dijon als Nancy zeer de moeite van een bezoek waard.

Bij uw boeking wordt een aanbetaling van 50% gevraagd.

Geopend van 1 januari tot 30 juni en van 1 september tot 15 december

Onze tarieven

Chatelaine landschap.jpg
1 nacht of meer

Overnachten in een hemelbed van Chatelaine

Een ideale plek voor een paar heerlijke nachtjes, al dan niet op weg naar een andere bestemming in Frankrijk.
45,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?

 
Leuk adres, gastvrije ontvangst, prachtige ruime kamer met geweldig uitzicht over het groene dal. Heerlijk uitgebreid ontbijt. Goede table d'hotes. Mooie wandelingen in de omgeving (route Bombardiere bij Serquex 14,5 km). Bezoek Langres!
Gepost op dinsdag 8 mei 2018