Chateau de Lahitte (F), Een gezellige plek tussen de zonnebloemen***VAN GOGH ARRANGEMENT***
VAN GOGH ARRANGEMENT
Beoordeling: 5
GERS

Chateau de Lahitte (F)

Een gezellige plek tussen de zonnebloemen

Dit kasteel is gelegen in een zeer fraaie streek van Frankrijk. Ideaal om te ontspannen, culinair te genieten of om te fietsen of wandelen. . of voor een autovakantie. Er zijn enkele prachtige kamers met schitterend uitzicht. Op slechts 6 km van de nieuwe snelweg A65 dus zeer ideaal.

Arrangementen

2 arrangementen
vanaf 150,-
U kunt deze locatie met uw Château Cadeau reserveren

Van oorsprong is dit een buitenverblijf uit de 18e eeuw met het comfort van de 21e eeuw. Rond het huis vindt u duizenden bloemen en planten. De tuinen zijn ronduit schitterend. Er zijn 5 gastenkamers die met veel zorg en smaak zijn ingericht. Echter er zijn veel authentieke details behouden gebleven en dat maakt dit kasteel extra interessant. Zo stamt de oude wijnschuur nog uit de 18e eeuw. Buiten kunt u heerlijk genieten aan het zwembad, dagtochten maken en culinaire ontdekkingen doen. Allemaal zeer de moeite waard!

De kamers zijn allemaal ongeveer 20m2 groot (excl. badkamer). De Chambre Fleur bevindt zich op de eerste etage, de overige kamers, Chevreuil, Lac, Medaillon en Papillon bevinden zich op de tweede etage.

Van oorsprong is dit kasteel een buitenhuis, dat eind 19e eeuw geheel werd vernieuwd. Het oorspronkelijke huis uit het begin van de 18e eeuw is destijds opgegaan in het huidige gebouw. Van oorsprong was het château een wijnhuis, met 12 ha wijngaarden. Bij helder weer zijn de toppen van de Pyreneeën goed zichtbaar vanuit het chateau en de tuin.

Ontbijt
Elke ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd. Voor het avondeten kunt u bij diverse restaurants in de buurt terecht. Op het kasteel wordt in principe niet voor gasten gekookt, behalve voor de arrangementen.

Omgeving en activiteiten
De Gers ligt in Zuid-West Frankrijk en maakt deel uit van Gascogne, waar veel geschiedenis geschreven is. Hiervan is nog veel terug te vinden. Het eten in de Gers en Gascogne is alom bekend, smaakvol, copieus en met veel lekkernijen van de eend. Goede wijnen en vooral ook Armagnac maken uw maaltijd en verblijf compleet.  

Jazz, salsa, country en western, muziek en dansfestivals staan volop op het programma gedurende de zomermaanden. Op 20 km afstand vindt u de kuuroorden Eugénie les Bains en Barbothan les Thermes. U vindt in de nabijheid verschillende golfbanen.

U kunt hier ook een ballonvaart maken, ter plaatse te reserveren.

Het kasteel is het hele jaar geopend, behalve tijdens kerst en Oud & Nieuw.

Onze tarieven

Lahitte tuin.jpg
NIEUW
minimaal 2 nachten

Arrangement Van Gogh en overnachten tussen de zonnebloemen

Een superleuke plek om langer te verblijven of op doorreis van en naar Zuid-Frankrijk, Spanje.of Italië. Genieten van een schitterende kamer en veel gezelligheid.
150,-
Lahitte tuin e.jpg
minimaal 7 nachten

8-daags Romantisch & Culinair arrangement

Lekker genieten in de prachtige Gers. Met gastronomisch diner incl. wijnen op een avond naar keuze.
375,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?

 
Heel prachtig. Très beau chateau et très bon accueil. Propriétaires et tenanciers charmants. Henri et Nathalie
Gepost op maandag 1 augustus 2011