Chateau Hattonchatel (F), Unieke plek vlakbij Verdun
Beoordeling: 5
LORRAINE

Chateau Hattonchatel (F)

Unieke plek vlakbij Verdun

Schitterend kasteel, gelegen op een kleine 4 uur rijden vanuit Nederland en België. Ideale plek om te stoppen op weg naar of van het zuiden. De Lorraine is een mooie streek om te ontdekken en om de historie van Verdun te bekijken!

Arrangementen

3 arrangementen
vanaf 43,50

Het kasteel 

Vanaf een heuvelrug aan het Woevre-dal heeft u een spectaculair uitzicht over langgerekte velden en dalen en pittoreske Franse dorpjes. Dit kasteel werd in de 9e eeuw gebouwd en heeft in zijn lange en boeiende geschiedenis veel meegemaakt. In de 16e eeuw viel het ten prooi aan de vernielende woede van Kardinaal Richelieu, en tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel wederom zwaar beschadigd. Het was de Amerikaanse mevrouw Belle Skinner die verliefd werd op het kasteel en het nabijgelegen dorpje en het kasteel volledig heropbouwde.

De Ridderzaal De “Salle des Burgraves” (Zaal van de Burggraven) is overweldigend. Met haar magische ambiance: kroonluchters en glas-in-lood roosvensters biedt de ridderzaal plaats aan meer dan 200 gasten, maar door zijn speciale indeling is deze zaal ook zeer geschikt voor kleinere feesten met bijvoorbeeld 30 gasten. De enorme Franse open haard met een hoogte van bijna 2 meter verwarmt de hele zaal en zorgt voor een zeer romantische sfeer. De zaal is ingericht met kunstwerken van onder andere Louise Poiton en andere schilders uit Frankrijk. Verder zijn veel interessante antiquiteiten te bewonderen. Naast de ridderzaal zijn er in het kasteel verschillende kleinere lounges, alle met open haard en volledig ingericht in 16e eeuwse stijl. De tuinen en terrassen bieden een uitzicht over uitgestrekte velden en typisch Franse dorpjes. In het midden van het wijduitgestrekte kasteelpark is een vijver met fontein. Op enkele meters afstand van het kasteel treft u een authentieke Franse kapel aan.

Activiteiten
Er is een nabijgelegen meer, het Lac de Madine. Ideaal voor liefhebbers van watersport. Tevens ligt er een golbaan nabij het kasteel. 

Torenkamers
De torenkamers zijn iets minder ruim dan de suites en het kan voorkomen dat u de badkamer moet delen met de gasten van de tegenoverliggende kamer.

Er staan geen televisies op de kamers. U kunt overal in het kasteel gratis gebruikmaken van internet via wifi.

Ligging
Het kasteel ligt in de rustieke Lorraine regio van Frankrijk en biedt vanaf het terras en de suites een fantastisch uitzicht over de vallei. Er zijn diverse wijndomeinen te bezoeken. Met de auto is deze locatie binnen 3,5 uur te bereiken vanuit Nederland. Dit maakt de ligging van het kasteel ideaal voor gasten uit Nederland en België. Het ligt tussen Metz en het schitterende Nancy (beiden op 1 uur rijden). Een bezoek aan deze laatste stad is echt de moeite waard. Nancy heeft de afgelopen jaren een metamorfose meegemaakt. Metz heeft sinds kort een heus Centre Pompidou (dependance van Parijs), naast de op 3 na hoogste kathedraal van Frankrijk. Onze webredactie is echt fan van deze twee steden. [AM]

Tevens kunt u naar Verdun om de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog te bekijken. In de zomer wordt hier altijd een evenement georganiseerd waar de slag om Verdun wordt nagespeeld. Zeer de moeite waard.

Check-in van 15.00-18.30u (andere inchecktijden in overleg en tegen vergoeding)

Onze tarieven

Hattonchatel zijflank.JPG
ONLINE AANBOD

KasteelOvernachting in toren of suite

Ideale uitvalsbasis voor de Eerste Wereldoorlog rondom Verdun. Of als tussenstop van of naar het zuiden. Kijk hier online voor de mogelijkheden.
43,50
Hattonchatel buiten a.jpg
minimaal 2 nachten

Culinair arrangement in Hattonchatel

Een spannend arrangement in de torenkamer van het kasteel. Met een diner bij de open haard met een privé ober.
225,-
Hattonchatel aanzicht.jpg
minimaal 2 nachten

Gastronomisch arrangement in een suite van Hattonchatel

Met een bijzonder gastronomisch viergangen diner bij de open haard. U verblijft in een zeer romantisch kamer.
345,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?